Naailessen

Creatieve naailessen voor volwassen, ‘Het plezier van het maken!’ Het maken van kleding, tassen, hoofddeksels of andere attributen van stof, behoren tot de mogelijkheden bij de naailes. Vind jij het leuk om te starten met het maken van kleding of andere dingen van stof? Denk bijvoorbeeld aan het op-pimpen of recycle van kleding of textiel, dan ben je welkom! Iedereen stapt in op zijn eigen niveau, maakt niet uit of je ervaring hebt of niet. Van beginners tot gevorderden. Bezig zijn met je handen geeft ontspanning. Het plezier om dingen te creëren is het start punt.

De naam creatief staat voor verschillende dingen. Op de eerste plaats het creatieve, het beeldende, denken in mogelijkheden van het materiaal. Daarnaast staat het voor het creatief oplossen van technische uitdagingen die je tegen komt bij verschillende soorten stoffen. Door mijn ervaring met verschillende methodes van het maken van kleding en patroontekenen, overzie ik wat handige oplossingen zijn. Zo gebruik ik kennis die ik heb opgedaan tijdens het lesgeven volgens de methode van, City and Guilds fashion (UK) , Rundschau, Danckaerts en als coupeuse.

Op internet staan vele gratis filmpjes over het maken van kleding. Kom je er niet uit met een filmpje? Je kunt altijd uitleg vragen ook voor 1X zonder dat je op naailes zit. Een soort spreekuur, voor naailes.

De naailessen vinden plaats in mijn Atelier of in het Kulturhus De Spil van Lettele, vlakbij Deventer. Parkeren is geen probleem.

Wil je meer weten over de naailessen kijk op https://textielmeteenziel.nl/naailessen/

Contact https://textielmeteenziel.nl/contact/

Tiener naailes

Het plezier van het maken! Tiener -/ jongeren-naailessen, voor de jongeren die graag met stof en een naaimachine willen werken. Op dit moment geef ik week workshops in de vakantie. Daarnaast elke vrijdag van 16.00-17.30 (2021/2021) Voor jongeren in de leeftijd van de middelbare school. “Het zelf maken, met je eigen handen, geeft ontspanning, zelfvertrouwen en het geeft een goed gevoel!”

Er is een tijd geweest dat het vak textiele werkvormen bestond. Op middelbare en basisscholen werd het vak textiele werkvormen naast tekenen en handvaardigheid gegeven. Het vakgebied is opgegaan in de beeldende vakken. Helaas is daardoor het vak gebied textiele werkvormen zo goed als verdwenen. Er zijn jongeren die het heerlijk vinden om met stoffen te werken. Het zelf maken, geeft zelfvertrouwen, ontwikkeld de creativiteit.

Neem contact op voor workshops, ik kom ook op locatie om mijn kennis en creativiteit te delen. info@textielmeteenziel.nl

Schilderen met bijenwas

Spelen met warme bijenwas en kleur. Creatief of intuïtief, ga mee met de flow van de gesmolten kleuren, laat je verrassen door het beeld wat er ontstaat. Ontspannen geen gedachte in je hoofd. Laat jij je verassen?

Meer info@josepraat.nl

Schilderen met bijenwas

Encaustic art of schilderen bijenwas het is beide hetzelfde. Workshops creatief of intuïtief, spelen met gekleurde warme bijenwas. Spelen met kleuren en warmte, ga mee met de flow van het smelten van de was. Laat je verrassen door het resultaat. Iedere afbeelding is uniek geen afbeelding is het zelfde. Voor workshops neem contact op met info@josepraat.nl

Ontspannen, bezig zijn met je handen!

Workshop boetseren, op een personeelsdag, een korte introductie met een opbouw in verschillende boetseer technieken, van eenvoudig naar meer uitdaging. Deze workshop is voor iedereen toegankelijk. Uit het “denken”, je hebt een idee, maar het laat het weer los, kijkt en voelt wat er ontstaat. Unieke beelden, voor de deelnemers een ware verassing!

Meer informatie: info@josepraat.nl of kijk op de website

Reacties “dit wil ik vaker doen”, “dit is echt ontspannen”

Zorgenvreter
Hoi, ik ben een zorgenvreter (sorgenfresser, worry eater), ik vreet jouw zorg op. Daar ben ik dol op. Je kan mij me al je zorgen toevertrouwen: als je bang bent, problemen hebt, niet kan slapen of het lastig vindt om er over te praten, eigenlijk alle zorgen waar je over gaat piekeren. Teken of schrijf je zorgen op. Stop ze in mijn mond en doe de rits dicht. Dit zachte vriendelijke, knuffelbare monster biedt vertrouwen en geruststelling.

Deze zachte unieke knuffelbare monsters, zorgen vriendjes, worden met veel liefde en aandacht gemaakt in mijn Atelier. “Wachtend op een plek waar ze hun honger kunnen stillen”.

Wil je meer informatie kijk op de website of stuur een mail naar info@textielmeteenziel.nl