Het plezier van het maken!

docent, kunstenaar, energiewerker

Over José

José Praat is het gezicht achter Textiel met een Ziel.

Het plezier van het maken!” Dit geeft creatief geluk. Textiel met een Ziel werkt vanuit het hart, geeft diverse workshops en werkt in opdracht. Intuïtieve insteek om de unieke creativiteit van ieder mens te laten spreken.

Over José  

De rode draad is mijn creativiteit, spelen met kleuren, vormen, materialen, technieken en fantasie. Het plezier dat ik zelf heb in het maken, het creëren geef ik graag door in workshops. Ik neem mijzelf als persoon, creatief en sensitief mee.
Als energiewerker laat ik mensen graag in contact komen met hun eigen unieke bron. Ik geef ze handvatten om zelf verder te kunnen op de weg die ze bewandelen.

Achtergrond

De basis is een gedegen mode vakschool en vervolgens breed opgeleid in verschillende disciplines van de “beeldende vakken”, als kunstenaar.
Dit bracht mij naar Namibië, waar ik op een MBO een opleiding voor mode en kleding heb opgezet. Als docent in de beeldende vakken heb ik jarenlang ervaring in het speciaal onderwijs. Ik gebruikte mijn kennis als “specialist creatieve communicatie” (SCC) en als tekencoach om creatieve processen te sturen.

Energetische ontwikkeling.

Mijn sensitiviteit is, net als mijn creativiteit altijd aanwezig geweest. Als kind nam ik, “dingen waar”. Opgevoed in een omgeving waar gezegd werd “beide benen op de grond, dan doe je al gek genoeg” was hier weinig aandacht voor.
Doodsbang was ik voor de dingen die ik “waarnam” als kind. Heel lang heb ik hier niets mee durven te doen. Fysiek kreeg ik klachten. Het werd tijd om de angst aan te kijken. Zo kwam ik bij o.a Touch for Health, Quantum Touch, Healing.
Kijkend in de spiegel van mijn eigen angst, is het “vertrouwen in mijn eigen zijn”, waar ik zo bang voor was.
Met mijn nieuwsgierigheid naar en verwondering over het zijn ben ik een doorgaande spirituele weg aan het bewandelen. Een reis die me op vele plekken bracht en nog steeds wandel ik verder…. met vertrouwen in het innerlijk weten.

De naam Textiel met een Ziel.

Als klein kind zat ik in de lapjesbak van de stoffenwinkel. Daar begon ergens de passie voor Textiel. De beelden en producten zijn uniek, met liefde met de hand, ambachtelijk gemaakt in mijn Atelier. Ik leg er “mijn ziel” in om een item met een geheel eigen uitstraling, iets met een Ziel, te maken.
Wie weet komen we elkaar tegen,
Creatieve groet José 

Contact gegevens

José Praat
Hein Braakhuisstraat 17
7434SK Lettele
Nederland
06-18209307
info@textielmeteenziel.nl
Info@josepraat.nl
KVK: 66029244 BTW: NL002137028B78
Scroll naar boven