Het plezier van het maken!

docent, kunstenaar, energiewerker

Stoffen met Herinnering

Textiel met een Ziel

Stoffen hebben vaak een betekenis: de bijzonder winkel waar je ze kocht, de gelegenheid waar je ze voor maakte, degen die ze droeg en het plezier waarmee het gebruikt is.

Met aandacht en vakmanschap kan je die betekenis, het gevoel dat er bijhoort, terug laten komen in een nieuwe creatie. Dat is waar Textiel met een Ziel voor staat. Unieke, persoonlijke opmaat gemaakte creaties.

Stoffen met Herinnering

Opruimen?

  • Het overhemd van jouw vader
  • Het lievelingsjasje van jouw moeder
  • Jouw eigen trouwjurk
  • De leren jas van je broertje
  • Het vrolijke jurkje voor de 4de verjaardag van jouw dochter
  • De kleren van de eerste communie van jouw zoon

Ze liggen soms al jaren te verstoffen in een doos onderin de kast, maar je kan ze niet wegdoen. Want het zijn Stoffen met Herinnering.

Het voelt aan als het wegdoen van een oud fotoboek. Het ruimt op, maar het is alsof je een stukje van je verleden weggooit.

Heb je zo’n stuk stof met een herinnering, dan kan ik helpen daar een nieuwe vorm aan te geven. Een persoonlijke tastbare herinnering op maat, met de hand gemaakt naar jouw wensen. Je kan bij mij altijd terecht met kleding en stoffen waar je een speciale, dierbare band mee hebt.

In opdracht of door jezelf

Heb je al een idee of nog helemaal niet? Ik kan je helpen. Samen op zoek naar de herinnering, wat deze betekent en uiteindelijk hoe deze kan worden vormgegeven met de stof. We zoeken naar de mogelijkheden van het materiaal en wat bij je past, van idee tot eindproduct.

Als je wil kan ik de opdracht voor je uitvoeren. Het is ook mogelijk dat je zelf met hulp van mij aan de slag gaat. Dat kan je alleen bij mij doen, je kan familie of vrienden meenemen. Kinderen, jongeren, volwassenen, iedereen is welkom en kan op zijn of haar niveau een steentje bijdragen.

Door mijn ervarinf als docent, ambachtelijk opgeleid in de textiel en als kunstenaar kan ik je begeleiden in het maken van bijvoorbeeld een tas (van die leren jas), hoes, kledingstuk, knuffel, woningaccessoire.

In overleg kan ik op locatie komen.

Uniek met liefde gemaakt!