Naailes

Creatieve naailes, voor jong en oud.

Vakantie naai-3-daagse voor tieners.

‘Het plezier van het maken!’ Op maandag 2, dinsdag 3 en woensdag 4 januari 2023 wordt er een workshop van 3 ochtenden gegeven voor tieners. Op deze ochtenden kun je leuk aan de slag gaan met je eigen naaiproject.

Iedereen is welkom, tijdens van beginners tot gevorderden.

  • Beginners leren eerst de naaimachine kennen en gaan dan verder aan één of meerdere van de voorbeeld projecten: je eigen (gepimpte) tas, kussenhoes, ritsetui, borduren op de gewone naaimachine
  • Gevorderden kunnen werken aan een flare-broek zonder zakken, of een sweater / hoodie, of een eigen project.

Voor wie?

De naai-3-daagse is geschikt voor zowel de beginners als de gevorderden. De details van het project bespreken we afhankelijk van de ervaring. Kinderen en tieners kunnen meedoen van 8 tot 16 jaar.

Let op: Ik raad kinderen aan een haalbaar project te kiezen, afhankelijk van de ervaring met naaien. Daarin zal ik adviseren als het nodig is. Ontspannen bezig zijn is het uitgangspunt. Na 3 ochtenden zijn de projecten afgerond. Mocht dit anders lopen dan overleggen we na deze naai-3-daagse. Het komt nu eenmaal voor dat niet alles volgens plan verloopt als je aan een naaiproject bezig bent.

Praktisch
  • Waar : de basisschool van Lettele Sancta Maria. Naaimachines zijn aanwezig.
  • Tarief : 3 ochtenden €45,- , dit is exclusief stof als je een flare broek of hoodie of iets dergelijks wilt maken.

Aanmelden
  • kan via mobiel whatsapp /signal/ sms 06-18209307 bij José Praat
  • e-mail info@textielmeteenziel.nl
  • DM instagram (Textiel met een Ziel)

Duurzame workshop met oude (spijker) broeken.

Neem je oude (spijker) broek mee naar deze workshop en maak op een creatieve wijze van een oude broekspijp een tas. Je gaat op een speelse creatieve manier aan de slag met draad en naald. Je kunt kiezen uit verschillende soorten stof, knopen, bandjes en gebruik maken van een naaimachine. ‘Het plezier van het maken!’ is het uitgangspunt.

Zo kun je bijvoorbeeld van een reep stof een bloem maken. Of door de stof expres te laten rafelen veren maken. Wie weet kom je wel op andere ideeën. Alle materialen zijn duurzaam, zoals oude kleding, of snijafval. Ga jij ontdekken wat je kunt maken met materiaal dat anders weg werd gegooid?

Een weetje: Kleding / textiel is, na aardolie, de meest vervuilende industrie op aarde. Dat komt omdat er veel te veel kleding wordt gemaakt. Daarnaast is kleding een wegwerpartikel geworden. Wil je iets kleins bijdragen aan het milieu? Koop minder kleding en als je kleding koopt ga dan voor tweedehands. Of ontdek hoe jij je kleding kan op-pimpen. Meer weten over de de vervuiling van de mode industrie? Zie deze link duur goed.

Voor wie is deze workshop? Kinderen in de leeftijd van de basisschool groep 4 tot 8, tieners en volwassenen.

Naaiworkshops kinderen

De kinder-naaiworkshops wordt gegeven op dinsdagmiddag en donderdagmiddag 22 en 24 februari van 14.00-16.00 leeftijd vanaf 8 jaar. De stoffen die gebruikt worden zijn rest stukken of recycle textiel / hergebruik van kleding. De workshops vinden plaats in mijn Atelier. Als voorbeeld zie je een lippen etui en een slaapmasker. Het uitgangspunt is “Het plezier van het maken!”, als kinderen eigen ideeën hebben dan is dat mogelijk. Je geeft je op per workshop, aan het eind van de workshop heb je een project af. Tarief €10,- p.p

Opgave kan bij José Praat, via mail info@josepraat.nl, whatsapp / sms 06-18209307 op de website kun je meer informatie over mijn activiteiten vinden.

Naaiworkshops en een vilt workshop

Kinder-naaiworkshops wordt gegeven op leeftijd vanaf 8 jaar. De stoffen die gebruikt worden zijn rest stukken of recycle textiel / kleding. De workshops vinden plaats in mijn Atelier. Als voorbeeld zie je een lippen etui en een slaapmasker. Het uitgangspunt is “Het plezier van het maken!”, als kinderen eigen ideeën hebben dan is dat mogelijk. Je geeft je op per workshop, aan het eind van de workshop heb je een project af.

De workshop “toverbal” vilten. Met gekleurde schapen wol, water en zeep wordt er een toverbal gemaakt. Het plezier van het maken, spelen met gekleurde laagjes.

Opgave kan bij José Praat, via mail info@josepraat.nl, whatsapp / sms 06-18209307 op de website kun je meer informatie over mijn activiteiten vinden.

Naailessen

Creatieve naailessen voor volwassen, ‘Het plezier van het maken!’ Het maken van kleding, tassen, hoofddeksels of andere attributen van stof, behoren tot de mogelijkheden bij de naailes. Vind jij het leuk om te starten met het maken van kleding of andere dingen van stof? Denk bijvoorbeeld aan het op-pimpen of recycle van kleding of textiel, dan ben je welkom! Iedereen stapt in op zijn eigen niveau, maakt niet uit of je ervaring hebt of niet. Van beginners tot gevorderden. Bezig zijn met je handen geeft ontspanning. Het plezier om dingen te creëren is het start punt.

De naam creatief staat voor verschillende dingen. Op de eerste plaats het creatieve, het beeldende, denken in mogelijkheden van het materiaal. Daarnaast staat het voor het creatief oplossen van technische uitdagingen die je tegen komt bij verschillende soorten stoffen. Door mijn ervaring met verschillende methodes van het maken van kleding en patroontekenen, overzie ik wat handige oplossingen zijn. Zo gebruik ik kennis die ik heb opgedaan tijdens het lesgeven volgens de methode van, City and Guilds fashion (UK) , Rundschau, Danckaerts en als coupeuse.

Op internet staan vele gratis filmpjes over het maken van kleding. Kom je er niet uit met een filmpje? Je kunt altijd uitleg vragen ook voor 1X zonder dat je op naailes zit. Een soort spreekuur, voor naailes.

De naailessen vinden plaats in mijn Atelier of in het Kulturhus De Spil van Lettele, vlakbij Deventer. Parkeren is geen probleem.

Wil je meer weten over de naailessen kijk op mijn home page onder het kopje naailessen

Contact https://textielmeteenziel.nl/contact/

Tiener naailes

Het plezier van het maken! Tiener -/ jongeren-naailessen, voor de jongeren die graag met stof en een naaimachine willen werken. Deze lessen zijn op vrijdag van (14.30-16.00) en van 16.00-17.30 (2021/2022). Daarnaast geef ik week workshops in de vakantie. Voor jongeren in de leeftijd van de middelbare school.

“Het zelf maken, met je eigen handen, geeft ontspanning, zelfvertrouwen en het geeft een goed gevoel!”

Er is een tijd geweest dat het vak textiele werkvormen bestond. Op middelbare en basisscholen werd het vak textiele werkvormen naast tekenen en handvaardigheid gegeven. Het vakgebied is opgegaan in de beeldende vakken. Helaas is daardoor het vak gebied textiele werkvormen zo goed als verdwenen. Er zijn jongeren die het heerlijk vinden om met stoffen te werken. Het zelf maken, geeft zelfvertrouwen, ontwikkeld de creativiteit.

Neem contact op voor workshops, ik kom ook op locatie om mijn kennis en creativiteit te delen. info@textielmeteenziel.nl